Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

adembenemende natuurbeelden

Je kunt het ook laten sneeuwen op de website van YouTube zelf. Tik maar eens ‘Christmas’, ‘Santa’ of ‘xmas’ in op YouTube als zoekterm en je zult zien dat het over de hele website begint te sneeuwen.

 

Kerst op Google

Wil je Google een beetje gezelliger krijgen dan moet je zoeken op ‘Christmas’, ‘Santa Claus’, ‘Santa’, ‘Xmas’ of ‘Candy Canes’. Zie hier ook een leuk overzichtje van Kerst op Google van de afgelopen jaren. En dit lijstje met nog een aantal Easter Eggs.

Een kaarttrucje zoals je er waarschijnlijk nog niet eerder één zag: Dave Cremin. Eerst ziet het er gewoon uit, maar plots... waaw.

The Cat Concerto is a 1946 American one-reel animated cartoon and is the 29th Tom and Jerry short, produced in Technicolor in 1946 and released by Metro Goldwyn Mayer. It won the 1946 Academy Award for Best Short Subject Cartoon.

Tom, a piano virtuoso, is giving a piano recital of Hungarian Rhapsody No. 2 by Franz Liszt.

Spijtig, het filmpje is niet langer beschikbaar.

Russisch-Argentijnse tango

Fielmptje in tWestvlams.

In afwachting hebben we al een extra snoepje:

bekijk hier het favoriete filmpje van Lut.
De vraag: verdient het varkentje een koekje?

Onze bijeenkomst gaat door in onze tijdelijke lokatie : Cultureel Centrum DE DIJK in St.-Pieters.  Adres : Blankenbergsestwg. 221

London en mode

Op dinsdag 13 september openen in het oosten van Londen de deuren van Westfield Stratford City, het grootste winkelcentrum van Europa. Een promofilmpje om die gebeurtenis te vieren is uitegroeid tot een grote hit op YouTube.

In het vrolijke filmpje is een koppel te zien dat 100 seconden aan het dansen is in de meest uiteenlopende kledij: ze dragen immers kleren die de voorbije 100 jaar mode waren in Londen.

Er wordt gehoopt dat het fonkelnieuwe winkelcentrum 9.000 nieuwe banen oplevert. Naast de creatie van jobs moet het winkelcentrum ook dienen om het imago van het stadsdeel op te poetsen, want door de aanwezigheid van industriebedrijven en slachthuizen wordt het gebied "Stinky Stratford" genoemd. (bron: deredactie.be)

Gemeentelijke spotnamen en hun betekenis: je vindt hier de volledige lijst!

Bolero van Ravel

Flashmob: de Bolero van Ravel, gespeeld in het station van Kopenhagen. Wil je weten wat een flashmob is? Kijk en lees dan hier!