Antonia Van Wijk

Iedereen in de club BCC kende haar als ToniaTonia kwam uit een schippersfamilie, hun laatste thuishaven was Antwerpen.
Hieronder een foto van de Te Water Lating van hun schip “Francine”

Later toen Tonia in Zeebrugge woonde, en ze lessen volgde over de computer dit bij:
Open School in de Colaert Mansionstraat Brugge.
Het noemde destijds de Wijzer en kreeg daar les van Johan Desender ons allen bekent.
Samen met Johan werd er een idee geopperd om een Club te stichten om personen, verder op weg te helpen met de PC, het idee werd sterker en sterker en kreeg concrete vormen.

Subsidie aanvragen was een ganse klus, maar Tonia en Johan met volledige inzet bereiden ze hun dossier voor, om in te dienen bij de “Koning Boudewijn Stichting”.

Kleine anekdote: In Brussel gekomen mocht er maar één persoon binnen, en met een klein hart ging Tonia binnen om haar dossier over een computerclub te stichten te verdedigen.

Dat was haar gelukt anders zou de BCC nu net bestaan.

Hun Lokaal werd de nog oude Garve.
Tijdens de verbouwing van de Garve werd er bijgekomen in De Dijck Sint Pieters.

Het onderricht ging van de Club ging van Fotoshop tot Internet, iedereen was en is welkom.
In de tijd werden de leken doorgestuurd naar het Buurthuis waar Johan lessen gaf via de Wijzer.

Tonia was tot haar grote vreugde, grootmoeder in een viergeslacht

Groot succes, onze duizendste bezoeker

En het voltallig bestuur van toen