Rik De Backer vroeger

Na de lagere school ging ik naar de vakschool in Gent.  Ik hield me daarnaast bezig met de jeugdorganisatie, de atletieksport en het bergbeklimmen. Waar ik In de atletieksport heb ik het mogen beleven om zowel als junior als als senior op de 100 en 200m. sprint deel uit te maken van de Belgische ploeg.

Na dit alles vond ik nog de tijd om al eens naar de meisjes te lonken En plots stond onze foto in het Brugs Handelsblad en nog andere kranten. Met als titel “sportief huwelijk”.
Aangezien wij sportief waren is ons eerste kindje (een meisje) vlug gekomen, na twee jaar een tweede (ook een meisje) en ons gezinnetje was compleet. Wij hadden wel gedacht aan 6 maar de dokter vond het geen goed idee.
Ik droomde toen al dat de meisjes ook in de atletieksport zouden verzeilen maar helaas ’t werden bergbeklimmers. En nu zijn mijn kleinkinderen(3) van mijn oudste dochter ervaren berggeiten geworden. De andere twee doen het wat kalmer aan : paardrijden en een echte tuinfreak.
Maar met dit alles ben ik nu een echte opa geworden die vanaf de zijlijn alles in de gaten houdt.  Dat het soms kriebelt in de toppen van mijn tenen en vingers is waarschijnlijk niet te begrijpen maar het is nog altijd zo.

Rik zijn streptocarpus verzameling: bloemenpassie

Rik en de BCC

Waarom ik in de BCC wil meewerken, gewoon omdat ik vond dat de tijd gekomen was om het wat rustiger aan te doen en toch nog plezier beleven aan wat ik doe.

Ah, dan troost ik me met de gedachte : alles heeft zijn tijd en val ik terug op de BCC. Ik heb meegeholpen aan het project om de Buurt Computer Club op te richten in de buurt van Sint-Jozef Brugge.
Wij zijn nu met onze stuurgroep (8 mensen) 2 jaar bezig. En elke keer de eerste vrijdag van de maand beleef ik een uitzonderlijk genoegen en vriendschap van alle leden bezoekers en ik hoop op deze manier nog lang door te gaan.