Lut staat op 3 februari 2017 ook weer klaar om de aanwezigheden te noteren: (foto: Noella Dhondt)

lut bcc

Lut, BCC en vroeger...

Hoe ik terecht kwam bij de BCC? Even vertellen:
Lut  é-mail                               lutcopman@gmail.be

Ik ben Lut Copman, huisvrouw en wonende sinds 1994 in een woonwijk te St.-Pieters.

Lut en haar trouwe gezel Fiona

Toen ik op een dag in de jaren ’90, een briefje in de bus kreeg van het Buurtwerk  ’t Meulentje, met de melding dat er een cursus “kennismaken met de PC” zou gegeven worden, was ik direct verkocht.

De lessen zouden gegeven worden door een lesgever van “Wijzer”.
Ik had nog nooit van “Wijzer” gehoord maar belde daar vlug naartoe, want de plaatsen waren beperkt. Ik had geluk, want ik kon erbij!

Dit voorval heeft mijn leven een heel andere wending gegeven.
Want, door de lesgever Johan Desender, die altijd op zo’n begripvolle, geduldige en ontspannende manier les gaf, had ik de microbe te pakken.

Er volgden nog vele cursussen bij Wijzer, bij dezelfde leraar. Ik kreeg er niet genoeg van en tot op vandaag volg ik nog altijd les, nu wel bij de SNT.

Op zekere dag, werd mij de vraag gesteld of ik zou willen in het bestuur komen van een nieuw clubje, die de mensen zou helpen als ze problemen hebben met het gebruik van zowel hun PC als de software.

We kwamen samen met een achttal mensen en dan werd de naam beslist. Het werd zoals je weet BCC = Buurt Computer Club.

Tot op vandaag heb ik die beslissing nog niet beklaagd, want er is altijd een opgewekte sfeer en de samenwerking is voortreffelijk.

De bijeenkomsten zijn ook een groot succes, want er komen altijd maar nieuwe mensen bij. De vooruitzichten zijn zeer positief en dat is mooi meegenomen.

Wil je ook iets over haar verleden kennen? Foto's zeggen meer dan woorden:

Lut toen ze 6 maand was.

Lut toe ze 10 jaar was.

Lut: 22 jaar.

varkentje

Bekijk hier het favoriete filmpje van Lut.

De vraag: verdient het varkentje een koekje?