Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

problemen vermijden

Je kan natuurlijk je mailprogramma zo instellen dat het geen html-mails weergeeft, doch enkel de gewone tekst van de mail. Maar dat zal je rap beu zijn, want de meeste mails bevatten tegenwoordig een of andere vorm van opmaak. Vooral wanneer zij van bedrijven komen, die er dan nog eens tal van afbeeldingen bovenop gooien.

Maar ben je er toch niet gerust in, dan is het mogelijk om heel simpel het weergeven van HTML-mails te deactiveren in Outlook 2007. Ga naar Tools / Trust Center / E-mail Security / en vink de optie aan:" Read all standard mail in plain text".

Bij Gmail worden alle mails automatisch weergegeven in Rich Text Format, dat is een formaat tussen platte tekst en HTML-mails in, waarbij tekst wel opgemaakt wordt, maar er geen afbeeldingen vertoond worden.

6 tips voor veiliger mailen

 ►Gebruik niet één woord maar een zin, liefst afgewisseld met cijfers en vreemde tekens.
►Gebruik niet éénzelfde wachtwoord voor al je webdiensten
Verander je wachtwoorden regelmatig (jaarlijks of halfjaarlijks).
►Geef je wachtwoorden nooit aan iemand anders of laat geen papiertjes met je code slingeren.
►Beveilig je pc: gebruik een goede virusscanner, betaald of gratis.
►Let op wanneer je (meestal per mail) wordt doorgestuurd naar een phishingwebsite. Dit zijn pagina’s die lijken op een legitieme site (van je bank, je e-mailprovider of andere diensten), waar je vervolgens je wachtwoord ingeeft en hackers er mee gaan lopen.