Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Filmpje op youtube met eigen foto's

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Noella en daarna samengevoegd tot een filmpje op Youtube. Wil je ook zo'n filmpje maken?
Stuur een mailtje naar Johan én je krijgt het uitgebreide stappenplan van 4 bladzijden lang, in kleur. Je kan dan zelf beslissen om het af te printen of op computer te bewaren...

Heb je ook een filmpje staan op youtube? Laat het ons weten: we verzamelen ze op deze site...

Hoe maak je verbinding met internet in De Garve?

1. Zoek in De Garve het wifi-netwerk:
(rechtsonder het symbool zoeken met de 5 steeds groter wordende balkjes).
Klik daar op en je ziet alle beschikbare netwerken.
 
Er zijn drie netwerken (naargelang de plaats waar je bent in het gebouw).
De namen van de netwerken hangen aan de muur in de cafetaria.
 
2. Klik op het netwerk dat je wilt gebruiken.
Er zal gevraagd worden naar je wachtwoord.
Elk netwerk heeft een ander wachtwoord.
Die wachtwoorden zie je ook in de cafetaria op hetzelfde blad.
 
De aansluiting maken kan enkele minuten duren!
 
3. Bovenstaande stappen moet je normaal maar één keer doen:
elke keer je dan in de ruimte komt,
zal je tablet, smartphone of laptop automatisch verbinding maken!

Brussel vanop het legermuseum

Brussel-Kuurne?

Prins Laurent

Grappig oud filmpje. Maar terug vrij actueel.... Ga hier maar zien (groot scherm)
of bekijk het hieronder in het klein:

Drama van een uur

Door de vele oorlog programma's dit jaar in film en Tv  .2014

Wil ik er zelf een bezoek brengen deze zomer ! heel spannende You Tube

Uitleg van de BCC-avond


De uitleg van de BCC-avond over nieuwe woorden, vind je hier.

                           BCC Foto's 7febr

 

Vooraf...

Meisje :
Papa, ik ben verliefd op een jongen uit Ghana die hier ver vandaan woont.
We hadden een afspraakje gemaakt op een "dating website".
En werden nadien vrienden op Facebook.
Hadden lange gesprekken via Whats App.
We hebben nu sinds 2 maanden een relatie via Viber.
Hij heeft me nu, via Skype, ten huwelijk gevraagd.....
 
Ik heb je zegen en wat goede raad nodig, papa......
 
Advies van  papa :
ECHT WAAR ? ? Fantastisch nieuws !
Trouw maar via Twitter en beleef plezier op Tango.
Koop later je kinderen bij E-bay en laat ze via Gmail versturen.
En als je uw man beu bent, verkoopt hem dan via KAPAZA.

500 andere moppen kun je hier lezen!

... Ún niet alle nieuwe woorden zijn hetzelfde...

Jef kwam Pier tegen op de markt. Pier vroeg: 'Heb je nog iets van Fons gehoord? 'k Heb hem al lang niet meer gezien". "Maar die is toch gestorven, Pier." "Dat wist ik niet. Wanneer dan en wat heeft hij gehad?" "Hij leed aan een hartziekte en toen heeft hij een pesewever gekregen.

Dat was allemaal goed en wel. Na enkele maanden werd hij ziek aan de protestant. En nu is hij overleden. 'k Ben hem een kruiske gaan geven in het dolfinarium in Bree. Hij lag er heel mooi opgebaard en ik ben ook naar de begrafenis geweest. De pastoor heeft een heel mooie homofilie gehouden over hem. Na de viering werd hij niet op het kerkhof begraven. Ze brachten hem naar de crèmerie in Brugge-centrum."


Skateboardende kat !

Storm in Malo

In Vlaamse Velden: de website

Ben jij ook zo onder de indruk van de nieuwe Vlaamse reeks "In Vlaamse Velden"? Op de website rond de reeks vind je bijkomende informatie, maar staat ook een route om in het spoor van WOI te fietsen, en een route die je met de auto kan afleggen, met logies in de Westhoek. http://www.invlaamsevelden.be/

XP loopt op laatste benen


10 redenen om straks Windows XP te verlaten. Ook bij ons in BCC straks een namiddag of avond met info speciaal voor XP-gebruikers!

In onderstaande video zie je hoe straks een heel huis gebouwd zal worden met een 3D-printer, in één dag tijd.

Lens meet suikerspiegel

Google werkt aan een slimme contactlens die speciaal ontworpen is voor diabetici. In de lens moet een chip worden verwerkt die de suikerspiegel in tranen meet. De chip geeft een waarschuwing zodra de bloedsuikerwaarde gevaarlijk wordt. De lensdrager ziet dan een ingebouwd lampje branden en weet dan dat het tijd is om insuline in te nemen. Lees verder...

Vliegende bommen op Antwerpen

Hier ziet u hoe de eerste vliegende bommen vielen op Antwerpen. Interessant om de beelden en de commentaar na al die jaren nog eens terug te zien (ingestuurd door BCC-gebruiker):

De foto's van vorige vrijdag

BCC foto's 6dec.2013

(met véél dank aan Noëlla, vaste fotografe van dienst!)

Videoclip

Deze indrukwekkende video werd genomineerd voor Best Music Video op de Grammy Awards en kreeg al miljoenen views. Doordravend tromgeroffel, een episch orkest en de opzwepende teksten zorgen voor een haast Wagneriaanse compositie. 
Hoogtepunt na 03'00'':  de percussie versnelt, het orkest speelt de pannen van het spreekwoordelijke dak. 

Historische foto's

In deze blog worden 30 foto's getoond die opmerkelijke momenten of personen weergeven uit het Amerikaanse verleden: een foto van Charlie Chaplin toen hij 27 was, een kar die voortgetrokken wordt door een nijlpaard, de bouw van de Berlijnse muur in 1961, enzomeer. 

Hoe moet het?

Een site met erg praktische tips op allerlei gebied - Waarop je moet letten wanneer je winterbanden koopt, hoe je een iPad reset, maar ook hoe je kan uitvinden of je man vreemd gaat. Er is ook een forum, waarin de gebruikers kunnen reageren op de artikels of bijkomende raad kunnen vragen. Kijk hier alvast welke computertips er op de "Hoe moet het"-site staan.

Google glass filmpje

Dit YouTube filmpje bestaat volledig uit foto's die aan elkaar gelast werden, en die gemaakt werden met Google Glass. Indrukwekkend - al is het maar om de helderheid van de beelden.

Meer Mobiel


Ben je niet meer zo mobiel - door ziekte, ouderdom, ongeluk of handicap? Dan probeert deze site je wegwijs te maken in het aanbod van oplossingen waarop je beroep kan doen om meer mobiel te worden. Je kan er zien bij wie je terecht kan voor vervoer in jouw omgeving, wat er allemaal bestaat aan oplossingen, en waar je recht op hebt.Ga hier naar de MeerMobiel-website.

Gezondheidsadvies: juiste info

Nieuwe website scheidt medische zin van onzin
Adviezen op internet jagen vaak onnodig angst aan'

'Poetsen is gezond, en wortelen bevorderen de kwaliteit van uw sperma': de gezondheids-studies en -adviezen vliegen ons om de oren. Een nieuwe website moet zin van onzin scheiden. De site draagt de naam www.gezondheidenwetenschap.be, een initiatiefvan het Belgisch Centrum voor Evidence Based Medicine (CEBAM), onder leiding van arts Patrik Vankrunkelsven en zijn partner Marleen Finoulst.
►Vanwaar komt het idee voor deze medische factchecker?
Vankrunkelsven: "Met CEBAM zijn we gebeten door geneeskunde die gestoeld is op wetenschappelijke bewijzen. Na de artsen richten we ons tot de patiënt. Meer dan 75 procent van de patiënten zoekt op het internet naar gezondheids- en medische informatie. Maar daar staat veel foute informatie op, en adviezen die onnodig angst aanjagen. Bovendien zijn de adviezen vaak erg tegenstrijdig: de ene dag is melk drinken belangrijk, terwijl een nieuwe studie suggereert datje dan juist sneller je botten breekt."
►Wat is jullie conclusie?
"Dat er geen reden is om melk-gebruik te beperken." En waarom zouden we jullie advies wél geloven?
"Wij beweren niet dat we dé waarheid in pacht hebben. Daarvoor is ons team niet groot genoeg. Wél gaan we na welk advies gemiddeld het meest overtuigend is, welke studie kwalitatief het betrouwbaarst is of het vaakst wordt onderschreven. We baseren ons ook op zogenaamde 'systematic reviews' die zelf al een honderdtal studies hebben geëvalueerd."
►Van welke 'gezondheids-mythes' schrok u zelf?
"Er wordt beweerd datje sterrenbeeld mee je gezondheid bepaalt. Daarvoor is geen biologische verklaring. Wel zijn er aanwijzingen dat het risico op bepaalde aandoe-ningen gerelateerd is aan de maand of periode van geboorte, zoals allergieën voor wie in het voorjaar is geboren.
"Kijk, we breken zeker niet alles zomaar af. Vooraleer we kunnen stellen dat wortelen je sperma echt bevorderen is dan weer meer onderzoek nodig."
(De Morgen * 10/12/2013 * KVDP)