Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.


Onze eerstvolgende BCC-samenkomst is op vrijdag 3 oktober om 19u. Iedereen welkom! De producten van Google, met extra uitleg over Google+

Google is veel meer dan alleen 'de eerste pagina' als je naar internet gaat: tientallen diensten vallen onder de naaam Google, grote en enorm veel kleintjes. We proberen een beetje orde te scheppen in de vele Google-producten.
Waar vind je ze?
Zijn ze nuttig voor jou?
Wat kosten ze en hoe werken ze?
 

Bovendien hebben we wat extra aandacht voor een ervan: Google+:
Wat is daar zo bijzonder aan?
Heeft het zin om daaraan mee te doen?
Hoe komt het dat ik soms op die pagina kom, terwijl ik dat niet gevraagd heb?
Kan ik mijn Google+ verwijderen?

Allemaal antwoorden die aan bod komen op onze eerste BCC-avond waar jullie allemaal van harte welkom zijn... En tis volledig GRATIS.

Waar? De Garve Pannebekestraat 33 Sint-Jozef.
Wanneer? vrijdag 3 oktober om 19u tot 20u30 Laat je verrassen!


Ballet-goochelaar

Kijken vanuit de Cockpit van een Boeing

kijken vanuit cockpit boeing 747

Leuk filmpje


Kort en krachtig, erg duidelijk:

 

(Klik op de afbeelding hiernaast
en bekijk het filmpje)

 

 


De book book ...

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea troeft Apple af met een gadget die de iPad en iPhone in functionaliteit, gebruiksgemak en mogelijkheden overtreft. Maak kennis met de Ikea BookBook.

►Hieronder onze zomerweetjes, met onregelmatige aanvullingen...►

Je ziet de zeebodem alsof je zelf deel uitmaakt van de ploeg die het filmde. Een prachtige HD, full screen te bewonderen!

Herman van Veen covert Stromae

Internethit: jacht op zwarte zwaan in Brugge

Het nieuwste hilarische filmpje over de Brugse jacht op de zwarte zwaan:

(*) Het was bedoeld als eerbetoon aan Gae Skager, een van de oud-medestudenten bij wie ongeveer tien jaar geleden de ziekte werd vastgesteld. ALS is ongeneeslijk en de weinige therapieën verlichten alleen de symptomen als alle lichaamsfuncties, van lopen tot ademen, uitvallen omdat de motorische neuronen geen impulsen meer geven aan de spieren.

ALS is een vreselijke ziekte, maar blijkbaar konden ze niet op veel donateurs rekenen. Gedeeltelijk komt dat door het goede nieuws dat ALS een zeldzame ziekte is die minder dan 200.000 mensen per jaar treft. Het slechte nieuws? Wie er wel door getroffen wordt, sterft meestal binnen twee tot vijf jaar.

Te gek, gewoon. Kijk maar eens...

Tabletmarkt stort in

Het was natuurlijk een beetje te verwachten, maar de hype rondom de tablet lijkt voorbij. De verkoop van de digitale plankjes is de afgelopen maanden volledig ingestort. Slecht nieuws voor met name budgetfabrikanten die toch al aan de onderkant van het marktsegment werken. Yarvik is onlangs failliet gegaan, de budgettablets werden steeds slechter verkocht. Niet vreemd, want in de duurdere prijsklasse dalen de prijzen gestaag doordat fabrikanten om gunsten van de consument vechten. Diezelfde consument ziet in dat de beloften van de tablet als vervanger voor de notebook en pc niet waargemaakt worden, maar ook dat de huidige generatie ruim voldoende snel is om alle voorkomende ‘klusjes’ moeiteloos mee uit te voeren.

Lezen en kijken:

De waterhoos in Zeebrugge bekijken

Lezen over een externe harde schijf met SSD 

Een USB die geen boven en onder meer heeft (die je dus niet meer verkeerd in het tioestel kan stoppen!)

buurtcomputerclub stuurgroep sint-jozef brugge

Lucienne was bij het maken van bovenstaande foto niet aanwezig. Ze volgde ... computercursus. Hoe kan het ook anders???


Hier alvast de data: 3 oktober ,7 november, 5 december 2014
9 januari 2015, 6 februari 2015

ZATERdag 7 maart 2015 FEEST de hele dag !! 
3 april 2015 en laatste keer 8 mei 2015

 

BCC'er als kunstenaar

BCC'er Marcel Claeys, een beetje verscholen op de achterste rij, is naast computer ook  nog met veel andere dingen bezig. Iris bijvoorbeeld, zoals te lezen staat in het Brugs Handelsblad van vrijdag 4 juli 2014:

marcel claeys kunstkring iris

32 ongelooflijke trappen tegen de bal, die telkens een onmogelijk doel bereiken...

Je hoeft zelfs de muziek niet goed te vinden, de clip is superboeiend op zich. Kijk maar eens mee...

Eindexamen?

Hoe spreek ik dat uit?


Steeds meer Chinese merken maken de oversteek naar Europa. Sommige hebben een gemakkelijk uitspreekbare naam, maar soms is het iets moeilijker dan het lijkt. Dat is zo voor het smartphonemerk Huawei. Hoewel de schrijfwijze het anders doet vermoeden wordt dat merk wel degelijk als "waa·weej" uitgesproken en niet als "hoea·weej". Lees hier over andere merken met een vreemde naam.

Wat hangt die daar in de lucht te doen?

(Voetgangers en bestuurders waren onlangs verbaasd toen goochelaar Dynamo boven hen scheen te zweven, zich vasthoudend aan een Londense bus. De goochelaar en illusionist is beroemd voor dergelijke stunts, en dit wordt zeer gewaardeerd maar blijft raadselachtig. Klik IN de afbeelding om het filmpje te starten. Geslaagde reclamestunt...)