👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Archief op datum -  BCC 2013 -  6 december 2013 -2016 -  bcc

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De foto's van vorige vrijdag


BCC foto's 6dec.2013

(met véél dank aan Noëlla, vaste fotografe van dienst!)

Voorbij !!! 6 december 2013: groen computeren met Oxfam


De Sint komt langs! Maar mag het ook iets minder?

Eric van Nieuwenborgh werkt bij Oxfam in de afdeling computers: hij komt ons vertellen over de werking van Oxfam bij het aanschaffen, opzetten en verkopen van (tweedehands-)computers.

► Want als het over computers gaat, kan tweedehands een goede keuze zijn. In de Oxfam-tweedehandswinkel koop je immers voor een zacht prijsje een prima computer. Budgetvriendelijk, ecologisch en solidair! De opbrengst van de computerverkoop gaat integraal naar de projecten van Oxfam. Daarnaast draag je met een tweedehands computer bij aan een kleinere afvalberg. 

► Misschien een goeie suggestie om straks je WindowsXP (want halverwege volgend jaar ondersteunt Windows die niet meer, én dan wordt je XP meteen een doos waarin virussen welig zullen tieren!) te vervangen door een Win7-tweedehandscomputer ipv van te sukkelen met een nieuwe, waarop onvermijdelijk Windows8.1 zou staan. En tis stukken goedkoper...

Nelson Mandela, ook hier...

Special AKA - Free Nelson Mandela (1984)
Het is geen hyperserieuze protestsong zoals je die uit de jaren zestig kent, het is een viering, een dans, een omarming van de Afrikaanse cultuur die in verdrukking kwam. Special AKA is overigens gewoon een doorstart van The Specials (de naam lag juridisch moeilijk). Het liedje werd geproduceerd door niemand minder dan Elvis Costello.

Selfie = woord van het jaar

Een selfie is

een foto die iemand van zichzelf neemt, meestal met een smartphone of webcam (en die wordt geüpload naar een sociaalnetwerksite). De term werd voor het eerst gespot in 2002 op onlinefora, waarna deze vaak  verscheen op de sociale netwerken MySpace en Flickr. Maar pas dit jaar is het echt doorgebroken in de mainstream media – volgens tellingen van de Britten is het gebruik ervan tussen maart en augustus vervijfvoudigd. Toch heeft Van Dale het woord nog niet opgenomen in zijn boeken, maar dat komt wellicht heel snel. Selfies worden al lang gemaakt. Wereldwijd, en zelfs daarbuiten.