Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De eerste gescande foto's

De foto's zijn ondertussen klaar: vanaf volgende week zullen ze hier verschijnen...
Groter en met meer uitleg. Hieronder al enkele voorbeeldjes....

BCC: 1 februari 2013

Sarah Callens

Verhalen optekenen is altijd een essentiële behoefte geweest. Ook de moderne mens, die leeft in een hoogtechnologische samenleving, heeft hier nood aan. Ondanks het feit dat onze maatschappij vandaag veel vluchtiger geworden is, oppervlakkiger soms.

Vroeger bestond de traditie om op familiefeesten of op het zondagse diner bij de grootouders verhalen en familiegeschiedenissen te vertellen.

Hellomydear is een online platform dat het vertellen van levensverhalen opnieuw een centrale plaats wil geven. Want iedereen heeft een verhaal.

Op de website "Hellomydear" bundel je in een portret de verhalen en herinneringen uit iemands leven. Dat kan het verhaal zijn van jezelf, dan van je ouders of misschien wel dat van je kinderen of kleinkinderen.

De website werd gelanceerd op 1 november met een toelichting in Koppen. “Onze website is geen Facebook of social media” vertellen de twee jonge vrouwelijke initiatiefnemers, Karolien Emmers en Sarah Callens. Hellomydear maakt geen deel uit van de sociale media, wij spreken liever van intimate media, weg van de vluchtigheid van het internet van vandaag. 


Meer informatie over Hellomydear op www.hellomydear.be 

De reportage in Koppen bekijk je hier.

Bekijk hier een voorbeeld

Op 1 februari 2013 is Sarah Callens bij ons op bezoek
en legt ze één en ander uit in BCC!

Testament regelt digitale dood

 door Hans Kuitert

BAARN - 

Een modern mens heeft twee levens: eentje op aarde en eentje op internet. Na overlijden keert een mens tot stof terug, maar dat geldt niet voor hun bestaan op de sociale media. Daar leeft men gewoon door. Een groep van 160 notariskantoren in Nederland komt daarom met een service om ook de digitale dood af te wikkelen. De notaris als sociale media executeur.

 

 Bedenker van de nieuwe notariële dienst is Luciene van der Geld van de koepel Netwerk Notarissen. Zeven miljoen Nederlanders zijn actief op sociale media, zoals Facebook, Twitter en Hyves. „Ik vroeg me af hoe je nabestaanden kunt helpen van een overledene die actief was op de sociale media. Voor nabestaanden kan het heel ingrijpend zijn dat er bijvoorbeeld na de dood nog steeds automatisch felicitaties binnenkomen op iemands geboortedag. Een account verwijderen kan heel moeilijk zijn”, verklaart Van der Geld de geboorte van de sociale media executeur.

Bij de notaris kan nu, net als met stoffelijke zaken, iemand testamentair aangegeven wat er met een twitter- of facebookaccount moet gebeuren. Weinig mensen zien hun accounts als een bezit dat ook in een testament kan worden opgenomen. Nabestaanden kunnen zo instructies krijgen wat er met de accounts moet gebeuren. Wachtwoorden en inlognamen zijn dan bekend.

Bron: De Telegraaf van vrijdag 23 november 2012.

 

Gerelateerde artikelen

 

Nieuwe Office 2013

 Dit jaar zal een nieuwe versie van Microsoft Office verschijnen. ’s Werelds meest gebruikte office suite heeft weer tal van nieuwe mogelijkheden gekregen. Microsoft vindt gebruiksgemak steeds belangrijker, en dat is het meest opvallende aan deze Office 2013. Er is dan ook alles aan gedaan om bestaande functies beter vindbaar en gemakkelijker in het gebruik te maken. Het uitzicht van Office 2013 is weliswaar vernieuwd, maar voor gebruikers van Office 2007 of 2010 nog altijd zeer herkenbaar.  Lees verder...

Carver geselecteerd met foto Beatrix

BCC-lid Carlos Depierre zond een foto in voor deze wedstrijd:

"Hangt uw ‘Beatrix’ binnenkort in Paleis Het Loo? Op 31 januari wordt onze vorstin 75 jaar en daarom dagen we u uit hier uw portret van Beatrix in te sturen. Alle kunstwerken plaatsen we op deze site. De mooiste werken dingen mee naar een prominente plek op de tentoonstelling ‘Het beeld van Beatrix’ in Paleis Het Loo in Apeldoorn, die op 30 januari 2013 wordt geopend."

En hij werd geselecteerd met onderstaande foto:

Beatrix Carlos Depiere

Proficiat Carlos! Ga hier maar eens kijken naar de andere genomineerde inzendingen... De foto van Carlos staat ongeveer rond de 14de pagina ...

Beatrix foto Carlos Depiere