Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Door de stad met een blinde

Dick van der Maat (60) is vanaf zijn geboorte blind. Omdat hij niet van honden houdt is hij aangewezen op zijn stok om zich veilig door het verkeer te kunnen bewegen. Waar loopt hij letterlijk en figuurlijk tegenaan tijdens zijn dagelijkse boodschappen? 'De straat oversteken blijft een gok, maar ja, als je niks gokt, kom je nergens.'

Bekijk hier de mooie video:

 

Computers doen wat een blindegeleidehond niet kan...

Ik wil het volledige artikel lezen !!!

T.V. Raman lijdt sinds zijn 14e aan glaucoom, waardoor hij niet meer ziet. Maar dankzij de technologie is hij niet langer afhankelijk van vrijwilligers om teksten vor te lezen - hij lijdt nu een overwegend autonoom leven in Silicon Valley, waar hij computerexpert is en een ingenieur die bij Google werkt.

Videoverslag van de BCC met blinden !!!

Bekijk hier het videoverslag van onze BCC-samenkomst in november...

 

BCC 5december 2008


 

Er was geen  speciaal onderwerp gepland, enkel een demonstratie.  Maar ondertussen kreeg BCC een vraag van Marcel Claeys : hij zou  graag digitale kerstkaarten leren maken!  En als mensen een idee hebben, dan vinden we dat we er moeten op ingaan.  'Kerstkaarten maken', dat moet dan wel NU gebeuren !  Johan offert zich met plezier op om ons enkele goeie tips te geven, om zo met een gezellig en nuttig onderwerp het BCC-computer jaar af te sluiten.

 

Ook een idee is : een paar leuke foto’s na elkaar te kieken, en zo je vrienden eens te verrassen met een mooie panorama foto zoals Wilfried Steyaert ons hiermee verrast ,.. leuk hé..!

Het programmaatje is gratis en heel gemakkelijk af te halen op internet; het heet autostich .
 
 

BBC5dec2008

En lieve mensen ..Intussen is onze BCC website  gegroeid tot graag geziene en informative site

En zo hebben wij al ruim de kaap van 20.000 bezoekers gekregen .

onze dank daarvoor .. Het BCC..team