Buurtcomputerclub

Zie Foto's BCC jan.1015

Op de trefdag (klik op de folder hieronder voor het volledige programma!) zul je ook een 3d-printer in werking kunnen zien. Je krijgt er ook de nodige uitleg bij: wat hij kost, hoe hij weet wat hij moet drukken, wat de 'inkt' kost, enz. Om al even te wennen, deze 3D-animatie:

Vorige maand: de foto's...

meer foto's dec. BCC

Vernieuwingen voor fietsers

►Oudere fietsers zijn een bijzonder kwetsbare groep in het verkeer. Daarom zoekt men naar oplossingen om fietsen veiliger te maken voor die doelgroep, want het is tegelijk erg belangrijk voor die groep om te blijven bewegen. Een intelligente fiets met een informatie- en waarschuwingssysteem dat zorgt voor veiliger en comfortabeler fietsen is dus nodig. De fiets die momenteel ontwikkeld wordt, kan obstakels zoals paaltjes en geparkeerde auto’s detecteren met een radar aan de voorkant. Ook waarschuwt de fiets voor achteropkomend verkeer via een camera achterop de fiets. Dit waarschuwen gebeurt met een trilsignaal, onder andere vanuit de handvatten.

►Ook de ‘strooirouteplanner’, waarin de strooiroutes van de gemeentes zijn opgenomen, is zo'n nieuwe uitvinding. Vrijwilligers van de Fietsersbond in Nedreland hebben alle strooiroutes in de planner ingevoerd. Bezoekers van de website kunnen nu in de routeplanner hun route van A naar B kiezen via gestrooide routes. De Fietsersbond verwacht dat deze planner veel valpartijen, met alle gevolgen van dien, kan voorkomen in perioden van gladheid en sneeuw.